Tuesday, April 24, 2012

Tuesday, May 31, 2011

:: Cinta Sedih :: Gara2 Curang ::

sedih giler tu......pastikan tisu berada di sisi anda...

Tersebut al-kisah 2 insan bercinta... yg laki tu nama Suhaib,yg pompuan tu nama Nadiah. Suhaib ni panggil Nadiah ni sebagai 'dyya' je (nak kasi nampak manje le tuh). dyya ni lak panggil suhaib ni 'abang' je cos diorang ni dah close, lagi pun suhaib ni lagi tua drpd dyya 4 tahun. Entah macam mana, diorang ni kena berpisah dlm jangka masa 3 tahun. Suhaib tu kena gi UK . lama gak tuh...Dyya ni kesepian le kat Malaysia.Since dah pisah lama gak.. then dyya boring dok umah sorang...Ada lak mamat yg bernama Afnan dtg jumpa dyya. mula2 dyya dgn afnan ni kawan je, afnan ajak gi shopping, gi makan satay, gi bowling. Entah macam mana, hati dyya ni dah terpaut lak kat afnan nih... maka hilang la bayang2 suhaib drpd hati dyya.. Setelah genap 3 tahun.. suhaib pun pulang ke malaysia. Beria2 le mamat nih nak jumpa dyya. belum sempat nak call dyya, suhaib ternampak dyya dgn afnan tengah date kat tengah2 town. maka berderai le jiwa raga suhaib.. sedih je mamat tuh...tak lalu makan. at the same time.. dyya dok jalan2...sembang le dgn kawan2 dia.. ntah camna dia dpt tahu afnan tu laki org. dyya pun peras..cuba nak kembali kepada suhaib.Masa tu dia lom tau lagi suhaib ni dah balik malaysia. Suhaib pun memberanikan diri dia... jumpa dyya. dia gi le rumah dyya. muka suhaib masam je.. dyya tanya le apasal masam. suhaib cakap.."susah lah.. aku dah tau apa yang ko buat masa sepeninggalanku" dyya terperanjat... "err bila masa lak nih.. aku setia apa..." kata dyya tersedu2.. "  suhaib berkata...Aku sudah tau perhubunganmu dgn afnan tu......seraya berkata " dengarlah lagu ini..., khas untuk mu..."dyya terdiam... masih menangis....suhaib sambung...." dyya terdiam... "tamat lah hubungan kita disini sahaja..." tambah suhaib. suhaib amik gitar kapuk yg dibeli drpd UK

suhaib start nyanyi sambil menatap wajah sedih dyya yg sedang menangis...
 I can tell by your eyes
That you've probably been crying forever
And the stars in the sky
Don't mean nothing to you
They're a mirror
I don't wanna talk about it
How you broke my heart
If I stay here just a little bit longer
If I stay here won't you listen
To my heart, ohhh, my heart
If I stand all alone

Will the shadows hide the colours of my heart
Blue for the fears
Black for the night's fears
The stars in the sky
Don't mean nothing to you
They're a mirror
I don't wanna talk about it
How you broke my heart
If I stay here just a little bit longer
If I stay here won't you listen
To my heart, ohhh, my heart

"suara suhaib terus mendayu2....
"My heart, oh my heart, this old heart........."

"I don't wanna to talk about it, how you broke my heart.
But if I stay here just a little bit longer,
if I stay here, won't you listen
to my heart, oh, my heart? My heart, oh, my heart!"

suhaib ulangi phrase yg sama.......dyya terdiam...walaupun air mata masih mengalir...

My heart, oh my heart, this old heart........."
"I don't wanna to talk about it, how you broke my heart.
But if I stay here just a little bit longer,
if I stay here, won't you listen to my heart, oh, my heart?
My heart, oh, my heart!"
setelah tamat lagu yang dinyanyikan oleh suhaib untuk dyya itu...

tiba2 mulut dyya berkata ... " abang, dyya nak beritahu abang sesuatu" "katakan lah duhai dyya" jawab suhaib ..."katakan lah .. katakan lah dyya.. abang sanggup terima..." tambah suhaib...perlahan2.. dyya berkata  suara perlahan... " err...... err..." kata dyya dlm keadaan dengan bersalah
"abang..."
"sebenarnya... dyya tak paham bahasa Inggeris..."







Cita-cita :: Heroin hindustan ::...hhhaha..koyaa....

Hasil mekap by Eyda Dalyas yg sengett....









p/s : utk tempahan mekap sila hubungi eyda dalyas di http://www.facebook.com/Dalyas26

Thursday, February 24, 2011

10 perkara tentang aku yg giler2...

1. Siapakah diri anda di rumah?
Seorang gadis yg suka lepak bilik mama n berbual dgn mama yg giler2, gossip2!!!
2. Siapakah anda di samping rakan?
Seorang yg suka cakap banyak n suka buat lawak...hahha.. kalo tak percaya tnya alin,dai,syira,tasha,na n emy... ye kan?kan?kan?
3. 5 benda yang anda idamkan tapi masih belum tercapai?
-> Pergi haji sama-sama satu family...insyaAllah
-> Tak sabar nak kahwin. Huhu.
-> Tak sabar nak habis belajar dengan mendapat segulung ijazah & bekerja kat Malaysia.. negara   M'sia aman sket beb..
-> Nak jumpa semua kawan-kawan blogger & kawan-kawan lama
-> Nak ada anak & cucu cicit. (^_^)..hahaha....
4. Siapakah nama pasangan anda?
Ok.. Kat sini aku akan bagitau nama sebenar aku k. Maybe first & the last time. Sebab tak pernah langsung aku dedahkan nama sebenar aku kat sini sebelum ni. My name is Nurul Nadiah Bt Che Alias(ehh silap...tu name adik bongsu aku laa)...peace!!
5. 5 perkara yang anda suka tentang pasangan diri anda?
-> Dilahirkan sebagai seorang perempuan
-> Seorang penyayang n ramah mesra "mall"...haha
-> Romantis di dalam tapi bukan di luar
-> Cool setiap masa wpun de problem..haha..ye x??
-> Suka senyum...:-).. sbb senyum itu satu sedekah...
6. Bila tarikh anda couple akan kahwin?
InsyaAllah pada 12 Disember 2012..ehehe...sbb tarikh comey n penutup tahun...tu pun lau de jodoh,kalo de seru..:-)
7. Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda? Apakah kenangan pahit anda bersama XBF anda? (soalan ditukar)
Kenangan pahit banyak kott... tp yg plg aku benci sbb si dia curang!!curang!!curang!!...xsetia...benci!!(tetiba emo jap)
8. Lagu tema cinta anda?
Uit.. Lagu apa pulak ni. Xbercinta nk ade lagu tema camne.... Adeh.. Tapi sekarang aku minat lagu Tuhan Berikanlah Aku Cinta dendangan Ayushita... best kot lagu tuu.....try r dgr n hayati..
9. Apa perubahan yang anda ingin lihat dari pasangan anda? Apa perubahan yang anda ingin lihat dari diri anda sendiri? (soalan ditukar)
Semoga aku berubah mjadi seorang gadis yg dicintai oleh semua org...hhaha... dicintai dlm mkna kawan... jgn slh fhm...
10. Tag rakan yang lain.
Kepada sesiapa yang rasa dirinya seorang yang tak normal boleh la tag diri sendiri k. (^_^)

Sembahyanglah kamu sblm kamu disembahyangkan....


Tanda 100 hari sebelum mati
berlaku lazimnya selepas waktu Asar. 


Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut hingga hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan menggigil
Tanda 40 hari sebelum hari mati
berlaku sesudah waktu Asar.

Bahagian pusat akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arasy Allah SWT.
Tanda 7 Hari Sebelum Mati
Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba-tiba ianya berselera untuk makan.
Tanda 3 Hari Sebelum Mati

  1. denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri,
  2. mata hitam kita tidak akan bersinar lagi,
  3. hidungnya akan perlahan-lahan jatuh .
  4. Telinganya akan layu .
  5. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.

Tanda 1 Hari Sebelum Mati
berlaku sesudah Asar
merasakan satu denyutan di sbelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.
Tanda Akhir
akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikat maut untuk menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula.
p/s : jom kite sama2 pertingkatkan amal ibadah kita!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...